Ένα υβριδικό scooter σε μορφή πρωτότυπου παρουσίασε η Hero Moto στην έκθεση Auto Expo στο Νέο Δελχί της Ινδίας, που διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις στην οικονομία καυσίμου.

Το υβριδικό Leap Concept διαθέτει τόσο ηλεκτροκινητήρα όσο και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο τελευταίος έχει αναλάβει τη φόρτιση της μπαταρίας, την ενίσχυση των επιδόσεων και φυσικά την αύξηση της αυτονομίας όταν το scooter βρίσκεται σε κίνηση.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι αυτός που έχει αναλάβει κυρίως την κίνηση του Leap με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να δρα σε δεύτερο ρόλο. Αυτή είναι και η τελευταία μόδα στο χώρο των υβριδικών…αυτοκινήτων και το μεγάλο ατού του Leap Concept που οδηγεί στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Μέχρι τώρα, στα υβριδικά, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ήταν αυτός που έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με βάση την ανακοινώσιμη κατανάλωση η αυτονομία του εν λόγω πρωτότυπου αγγίζει τα 380 χλμ. έχοντας καταναλώσει μόλις 4 λίτρα βενζίνης.

Η Hero ήδη μελετά το ενδεχόμενο να εξάγει το Leap, όταν αυτό μπει τελικά στην παραγωγή, και δεν αποκλείεται να το δούμε και στους δρόμους της Ευρώπης.

Πηγή: mototriti.gr