Η Schuberth κατασκεύασε ένα χρυσό κράνος για τον μοναδικό M. Schumacher, έναν από τους καλύτερους οδηγούς F1 όλων των εποχών.

Ο πολυβραβευμένος οδηγός αγώνων F1 όλων των εποχών Michael Schumacher (Mercedes GP Petronas) γιόρτασε την 20ή του επέτειο στο Spa του Βελγίου. Ο 42χρονος σήμερα Schumacher, ξεκίνησε την καριέρα του στις 25 Αυγούστου 1991, στην πίστα Spa του Βελγίου.

Η εταιρεία κατασκευής κρανών Schuberth παρουσίασε στον Γερμανό πιλότο ένα ειδικό κράνος για την ξεχωριστή αυτή μέρα. Είναι ένα χρυσό κράνος με ποιότητα 21 καρατίων και φυσικά δεν έλειπαν τα διακριτικά του κανονικού κράνους του Schumacher.

Πρώτη φορά στην ιστορία δεν φόρεσε το κλασικό κόκκινο κράνος του, αλλά λόγο της ημέρας διάλεξε το χρυσό. Η συνεργασία του Γερμανού με την Schuberth ξεκίνησε από το 2001.

«Είμαι πραγματικά κολακευμένος από την Schuberth που αφιέρωσε ένα κράνος μόνο για μένα και για αυτή τη συγκεκριμένη περίσταση. Το χρυσό κράνος για την 20ή επέτειό μου είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ιδέα και μια έκφραση της δυνατής επαγγελματικής σχέσης που έχουμε εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Schumacher. Από την άλλη ο Marcel Lejeune, διευθύνων σύμβουλος της Schuberth αναφέρει πως μέσω του ξεχωριστού κράνους, θέλανε να εκφράσουν τον απεριόριστο σεβασμό προς το πρόσωπο του Michael Schumacher.

Η Schuberth θα κατασκευάσει μόνο 20 (όσα και τα χρόνια αγώνων) χρυσά κράνη ρεπλίκας σε πραγματική διάσταση και με δυνατότητα υπογραφής πιστοποίηση γνησιότητας από τον Michael Schumacher. Ένα από αυτά τα κράνη θα δωριθεί στην FIA για την καμπάνια της ασφαλούς οδήγησης.

Ο Schumacher έχει συνολικά 91 νίκες Grand Prix στην κατοχή του, όντας ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία της F1.

Πηγή: autotriti.gr