Η Seat στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2016 παρουσιάζει το πρώτο της compact SUV μοντέλο. Το νέο Ateca είναι ένας μοναδικός συνδυασμός σύγχρονης σχεδίασης, δυναμικής οδηγικής απόλαυσης, αστικής ευελιξίας και συναρπαστικής χρηστικότητας. Κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, καινοτόμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού  και υψηλής απόδοσης κινητήρες είναι μερικά από τα τεχνολογικά highlights που κάνουν το Ateca ένα από τα πιο καινοτόμα SUV στην κατηγορία του, που εκτός των άλλων διαθέται εξαιρετική ποιότητα, ακριβή κατασκευή και ελκυστικό value-for-money.

Το Ateca συνεχίζοντας την παράδοση της Μάρκας πήρε το όνομα του από την Ισπανική γεωγραφία, καθώς Ateca είναι ένας Δήμος στα δυτικά της Σαραγόσα, στη καρδιά της Ιβηρικής Χερσονήσου. Καλύπτει έκταση 85 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ στην τελευταία απογραφή είχε λίγους περισσότερους από 2.000 κατοίκους. Το ομώνυμο χωριό της επαρχίας της Σαραγόσα φημίζεται για τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά που παράγονται εκεί, κάτω από το ιδανικό μικρό κλίμα της περιοχής.

Tο νέο μοντέλο σχεδιάστηκε 100% στη Βαρκελώνη, στο Seat Design Center και εξοπλίζεται από μία πλήρη γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων για κάθε ανάγκη.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης ξεκινά με τον 1.0 TSI 115 PS. Ακολουθεί ο 1.4 TSI με  απενεργοποίηση κυλίνδρων ACT που αποδίδει 150 PS. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων ξεκινά με τον 1.6 TDI 115 PS, ενώ ο 2.0 TDI είναι διαθέσιμος με 150 και 190 PS.

TSI01

TDI01

Η εκτεταμένη γκάμα επιλογών τεχνολογίας εκτείνεται από τους full-LED προβολείς μέχρι ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποβοήθησης, όπως το καινοτόμο traffic jam assist και το νέο Emergency Assist, καθώς και ένα πακέτο συστημάτων infotainment τελευταίας γενιάς με οθόνη αφής 8 ιντσών και δυνατότητα συνδεσιμότητας Full Link. Τρία επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν χρώματα και υλικά υψηλής ποιότητας για κάθε γούστο και στην κορυφή της γκάμα βρίσκουμε την νέα έκδοση Ateca Xcellence.

seat2

20 χρόνια Alhambra

Το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της γκάμας μοντέλων Seat γιορτάζει την επέτειο του με μια ειδική έκδοση. Η πρώτη γενιά Alhambra παρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ένα επιτυχημένο μοντέλο τόσο για την οικογένεια όσο και για τους εταιρικούς πελάτες. H νέα έκδοση Alhambra ενώνει μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών. Η έκδοση αυτή εξοπλίζεται από ζάντες 17 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, προβολείς xenon, φιμέ πλαϊνά και πίσω τζάμια και μεγάλη συρόμενη ηλιακή πανοραμική οροφή. Το εσωτερικό εξοπλίζεται από μαύρη ταπετσαρία Alcantara με μεταξωτές ραφές και μπροστινά σπορ καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Νίκος Τσάδαρης