H ιταλική φίρμα που πρόσφατα παρουσίασε το μοντέλο με το όνομα Deauville στην έκθεση της Γενεύης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει και μια ακόμη εκρηκτική έκδοση. Πρόκειται για μια σούπερ-σπορ κατασκευή που σκοπό έχει να αναβιώσει το θρυλικό μοντέλο Pantera της δεκαετίας του 1970.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εκρηκτικό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles το Νοέμβριο του 2011, καθώς και ότι η φίρμα ήδη δοκιμάζει πρωτότυπα κοντά στις εγκαταστάσεις της στο Grugliasco της Ιταλίας.

Όπως και στην αυθεντική έκδοση του 1971, η φίρμα φημολογείται ότι θα καταλήξει στη χρήση αμερικανικού V8 συνόλου από τη Ford. Αυτός θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυστηρά διθέσιου αμαξώματος, με την κίνηση να περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα, ενώ η ιπποδύναμη αναμένεται να αγγίξει τους 550 ίππους με τη νέα Pantera να στοχεύει πολύ ψηλά, σε αντιπάλους όπως η Ferrari 458 Italia και η McLaren MP4-12C!

Εάν όλα τα παραπάνω βγουν αληθινά, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από το 2012 με τις τιμές να ξεκινούν από τα 166.000 ευρώ, και το στόχο της εταιρείας να φιλοδοξεί για παραγωγή 2.000 μονάδων το χρόνο.

Πηγή: autotriti.gr