Η ΑΒΤ είναι γνωστός βελτιωτής των μοντέλων της Audi και γενικότερα του γκρουπ VW – Audi. Πριν λίγες μέρες, παρουσίασε το νέο δημιούργημα της, που βασίζεται στην ανοικτή έκδοση του supercar της Audi, του R8, και φέρει την κωδική ονομασία GT S.

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων προχώρησε σε μια εκ βάθρων αναβάθμιση του Audi R8, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στα μηχανικά μέρη.

Το νέο, αναβαθμισμένο και επιθετικό n bodykit είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και μαύρο. Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις της ΑΒΤ εντοπίζονται στο εμπρός, το πίσω και τα πλαϊνά σπόιλερ, την πίσω αεροτομή, το καπό και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια είναι κατασκευασμένα από carbon ώστε το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να μειωθεί ενώ βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Το ABT GTS Audi R8 τροφοδοτείται από το πρότυπο V10 κινητήρα 5,2 FSI της Audi. Όμως στο μοτέρ έχουν γίνει διάφορες τροποποιήσεις με αποτέλεσμα τώρα η ιπποδύναμή του να φθάνει τους 620 ίππους (έναντι 525 της εργοστασιακής έκδοσης).

Με 20% περισσότερη ισχύ από την εργοστασιακή έκδοση, το ABT GTS Audi R8 είναι σε θέση να αναπτύξει τελική ταχύτητα των 320 χλμ. / ώρα (313 χλμ. /ώρα η τελική του εργοστασιακού μοντέλου) ενώ η σημαντικότερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την επιτάχυνση. Το εξελιγμένο από την ΑΒΤ μοντέλο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και είναι κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από το εργοστασιακό (0-100 χλμ. / ώρα σε 4,1’’.)

Τα επιπλέον … άλογα που συγκεντρώνει κάτω από το καπό του το GTS R8 ABT προέρχονται από τη νέα χαρτογράφηση του ECU και ένα νέο σπορ σύστημα εξάτμισης.

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα του δημιουργήματός του, ο οίκος της ABT προχώρησε στην βελτίωση των εσωτερικών χώρων του R8. Το ABT Audi R8 GT S προσφέρεται με σπορ τιμόνι από carbon, κόκκινα carbon διακοσμητικά στην κεντρική κονσόλα και τα πάνελ των θυρών και δερμάτινη δίχρωμη επένδυση.

Πηγή: auto24.gr