Πρόκειται για άλλο ένα φυσικά τετρακίνητο μοντέλο του ιάπωνα κατασκευαστή, που αρχικά τουλάχιστον θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου στην έκθεση της Σαγκάης, στο τέλος του μήνα. Η εταιρεία δεν δίνει πολλά στοιχεία στη δημοσιότητα, πέρα από την ύπαρξη του γνωστού συστήματος τετρακίνησης «Symmetrical AWD».

Το όνομα του είναι XV Concept πρόκειται για ένα νέο SUV το οποίο έχει σαν στόχο να παρουσιάσει μια νέα γενιά τετρακίνητων οχημάτων, που θα συνδυάζει την πρακτικότητα με το υψηλού επιπέδου στιλ! Το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive θα κάνει και εδώ την εμφάνιση του, ενώ δημοσιεύματα του αμερικάνικού ειδικού τύπου, κάνουν λόγο για χρήση κινητήρα boxer, που είναι φυσικά και η πιο πιθανή εκδοχή για το μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δείχνει και η πρώτη επίσημη φωτογραφία, το μοντέλο έχει χάτσμπακ αμάξωμα, αλλά και στοιχεία που τονίζουν τον SUV χαρακτήρα του, όπως το αυξημένο ύψος από το έδαφος, οι ράγιες οροφής, αλλά και οι μεγάλοι τροχοί (που συνηθίζονται στα concept οχήματα). Περισσότερα στις 19 Απριλίου, που ανοίγει τις πύλες στις η έκθεση της Σαγκάης.

Πηγή: autotriti.gr