Το BMW Group και η Tata Technologies, μια παγκόσμια εταιρεία σχεδιασμού προϊόντων και ψηφιακών υπηρεσιών, ανακοίνωσαν ότι, υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ίδρυση ενός κόμβου ανάπτυξης λογισμικού και πληροφορικής με κέντρα στο Πούνε, την Μπανγκαλόρ και το Τσενάι της Ινδίας. Οι κύριες δραστηριότητες ανάπτυξης και λειτουργίας θα εγκατασταθούν στην Μπανγκαλόρ και το Πούνε. Το κέντρο του Τσενάι, θα ασχοληθεί με λύσεις επιχειρηματικής πληροφορικής. Η εκτέλεση της συμφωνίας για τη δημιουργία της κοινοπραξίας υπόκειται σε έλεγχο και έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Ενσαρκώνοντας την κουλτούρα του «Engineer in India for the World», η  κοινοπραξία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Tata Technologies στον τομέα της ψηφιακής μηχανικής (digital engineering) και τη δεξαμενή ταλέντων στην Ινδία για να συμβάλει στη στρατηγική επέκταση των δυνατοτήτων κωδικοποίησης λογισμικού του BMW Group σε παγκόσμιους κόμβους πληροφορικής και σε δραστηριότητες 24/7.

Η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί στη στρατηγική ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό (Software-Defined Vehicles – SDV). Στον τομέα του λογισμικού οχημάτων, η έμφαση θα δοθεί στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, την ψυχαγωγία και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στην επιχειρηματική πληροφορική, η κοινοπραξία θα εστιάσει στην ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση στους τομείς της ανάπτυξης προϊόντων, της παραγωγής και των πωλήσεων. Οι εργασίες της κοινοπραξίας θα ξεκινήσουν με 100 εκπαιδευμένους και έμπειρους επαγγελματίες της TATA Technologies, οι οποίοι  θα συνεισφέρουν άμεσα και ουσιαστικά σε project ανάπτυξης λογισμικού. Ο αριθμός των εργαζομένων είναι πιθανό να αυξηθεί σύντομα σε τετραψήφιο τα επόμενα χρόνια.