Μετά τη μεγάλη ανατροπή στην Αυστραλία, με νικητή την Ferrari, η Formula 1 ταξιδεύει στην Ανατολή, για το 4ο Grand Prix του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην πίστα Σουζούκα της Ιαπωνίας και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 7Απριλίου, στις 08:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου και το Σάββατο 6 Απριλίου, οι φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα καθορίσουν την τελική γραμμή εκκίνησης. Στην Αυστραλία έσπασε το σερί της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είχε κερδίσει σε όλους τους αγώνες από πέρυσι στη Σιγκαπούρη.

Όπως τότε έτσι και τώρα, νικητής ήταν ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. Πέρυσι, η Red Bull εξασφάλισε τη διατήρηση του τίτλου κατασκευαστών στην πίστα Σουζούκα. Φέτος, το ιαπωνικό Grand Prix, μετακόμισε από το Φθινόπωρο στην Άνοιξη, σε μια προσπάθεια της Formula 1 να μειώσει τα διανυθέντα χιλιόμετρα και κατ’ επέκταση το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Έχουν διεξαχθεί συνολικά 37 Grand Prixστην Ιαπωνία, τα 33 εξ’ αυτών στην πίστα
της Σουζούκα.

Η θρυλική πίστα Σουζούκα, το περίφημο «8», συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αγαπημένες των οδηγών, λόγω της ξεχωριστής της χάραξης. H πίστα σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τον Ολλανδό Τζον Χούγκενχολζ, μετά από προτοπή του Σοϊχίρο Χόντα, ο οποίος ήθελε μια πίστα δοκιμών για τη Honda. Το περίφημο σχήμα «8», όπως είναι και η πίστα του Φιοράνο, βοηθά στην ομοιόμορφη φόρτιση των ελαστικών.

Η Σουζούκα έχει 10 δεξιές στροφές και 8 αριστερές στροφές. Πρώτη φορά, μπήκε στο πρόγραμμα της Formula1 τη δεκαετία του 1970 και είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

Πολυνίκης στη συγκεκριμένη διαδρομή είναι ο άτυχος Μίκαελ Σουμάχερ με 6 νίκες. Ακολουθεί ο Λιούις Χάμιλτον με 5 νίκες.

Από τους υπόλοιπους οδηγούς που θα πάρουν εκκίνηση στη Σουζούκα, την Κυριακή7 Απριλίου, έχουν κερδίσει οι Φερστάπεν, Μπότας και Αλόνσο.

Οδηγοί, όπως ο Σάρτζαντ, θα βρεθούν για 2 η φορά με μονοθέσιο Formula1 στη Σουζούκα και η προσέγγισή τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προσομοιώσεις. Η πρόβλεψη του καιρού είναι καλή, αλλά αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου, λόγω της εποχής. Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά στις 07:15, την Κυριακή 7 Απριλίου, πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα στις 8:00 ζωντανά, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+, μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, μια ανάλυση από το ατύχημα του Ράσελ στην Αυστραλία, ένα αφιέρωμα στον τοπικό ήρωα Γιούκι Τσουνόντα, αλλά και μια αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής της McLaren, Ζακ Μπρον, στον Πάνο Σεϊτανίδη.

Στην παρουσίαση της εκπομπής και στις μεταδόσεις θα βρίσκονται οι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης.

Αναλυτικά οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του GP Ιαπωνίας, έχουν ως εξής: