Η NissanFormula E Team συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E της ABB FIA επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πατρίδα της ομάδας, με τον Oliver Rowland να παίρνει την pole position και την δεύτερη θέση στο πρώτο E-Prix του Τόκιο.

Μπαίνοντας στον αγώνα μετά από διαδοχικούς τερματισμούς στις πρώτες θέσεις στη Ντιρίγια και στο Σάο Πάολο, τόσο ο Rowland όσο και η ομάδα ένιωθαν σίγουροι πριν από τον αγώνα του Τόκιο. Ο Βρετανός οδηγός συνέχισε τις πρόσφατες επιδόσεις του πηγαίνοντας ταχύτερα στον Προκριματικό Όμιλο Α, πριν σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία στάδια των μονομαχιών για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του Julius Baer Pole Position της σεζόν. Έχοντας κρατήσει το προβάδισμα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Rowland έπεσε στη δεύτερη θέση σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε για τη νίκη στους τελευταίους γύρους. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν δίπλα στον προπορευόμενο οδηγό, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει εκ νέου την πρώτη θέση, και τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση.

Εν τω μεταξύ, μετά από μια απογοητευτική πρόκριση, ο Sacha Fenestraz έκανε μια ισχυρή ανάκαμψη για να πάει από την 20η θέση στο grid λίγο έξω από τις θέσεις που χαρίζουν βαθμούς, τερματίζοντας 11η. 

Το αποτέλεσμα φέρνει τον Rowland στην τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, με την ομάδα να είναι πλέον τέταρτη στην κατάταξη των ομάδων.

Εκτός από τη δράση στην πίστα, το Tokyo E-Prix ήταν σημαντικό για τη Nissan και με άλλους τρόπους, καθώς έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοίνωσε την μακροπρόθεσμη δέσμευσή του στη Formula E, δεσμευόμενη να παραμείνει στο άθλημα τουλάχιστον μέχρι το 2030. Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο και ενισχύει τους στόχους ηλεκτροκίνησης της εταιρείας Ambition 2030. Η Nissan Formula E Team θα επιστρέψει και πάλι σε δύο εβδομάδες, καθώς το πρωτάθλημα κατευθύνεται στο Misano της Ιταλίας για πρώτη φορά για τους Γύρους 6 και 7 της 10ης σεζόν.