Η Hyundai Motor Company συνέχισε το νικηφόρο σερί της στα World Car Awards με το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων IONIQ 5 N να αναδεικνύεται World Performance Car για το 2024. Αυτή είναι η 4η νίκη της γκάμας IONIQ 5 στα World Car Awards τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα World Car Awards ανακοίνωσαν τους νικητές του φετινού διαγωνισμού σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2024 κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2024 (NYIAS). Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Hyundai N, το IONIQ 5 N αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων εστιασμένων στον οδηγό μέσω νέων τεχνολογιών και υψηλών δυνατοτήτων σε πίστα, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας N. Συνδυάζει την τυπική Electric Global Modular Platform (E- GMP) του IONIQ 5 με τις τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai N και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της από τα ηλεκτροκίνητα «Rolling Labs» για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεών του.

Τα World Car Awards είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία 100 διεθνείς κριτές από 29 χώρες διενεργούν test-drives και ψηφίζουν από μια γκάμα επιλεγμένων οχημάτων τα καλύτερα οχήματα ανά κατηγορία.