Το καλύτερο ίσως δώρο για τις γιορτές για τα παιδιά που θα νοσηλεύονται την περίοδο των Χριστουγέννων στα νοσοκομεία, είναι μία επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη, ειδικά από έναν συμπαθή, εικονικό Άγιο Βασίλη από το Βόρειο Πόλο.

Το νοσοκομείο παίδων της Βοστώνης φιλοξένησε χθες «τηλεδιάσκεψη», για μία ακόμη χρονιά, μεταξύ των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί και της πιο συμπαθούς προσωπικότητας αυτή την εποχή, του Άγιου Βασίλη.

Σχεδόν 75 παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Άγιο Βασίλη, πρώτα στον παιδότοπο και στη συνέχεια στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται παιδιά πολύ αδύναμα για να μετακινηθούν, και να του ζητήσουν δώρα.

«Το να έχουν μία σύντομη συνομιλία με τον Άγιο Βασίλη είναι μία μαγική στιγμή για τα παιδιά», λέει ο Πάτρικ Ρίγκαν, υπεύθυνος του τομέα υγείας της Cisco Systems, που παρέχει στο νοσοκομείο τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τον… Άγιο Βασίλη για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Τα παιδιά «συνδέονται» με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη (στην περίπτωση αυτή στο Σαν Ζοζέ της Καλιφόρνια) μέσω ενός video link υψηλής ευκρίνειας και μιλούν απευθείας με τον ίδιο.

Όπως εξηγεί, μάλιστα, ο Ρίγκαν, δεκάδες νοσοκομεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να φιλοξενήσουν κάτι ανάλογο.