Ο 16 μηνών Jabraylon Bayles πέθανε εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων στο σώμα του που προκλήθηκαν από καυτό νερό.

Ο μικρούλης πάλευε επί 5 εβδομάδες για τη ζωή του, ενώ τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν το στομάχι.

Ο σύντροφος της μητέρας του, ένας καταδικασθείς κατά το παρελθόν για δολοφονία, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος πριν από τρία χρόνια, είναι ο βασικός ύποπτος για τα βασανιστήρια του άτυχου Jabraylon. Ο Carlnelus Delaney Simmons κρατείται από τις αρχές του Ντάλας καθώς θεωρούν ότι κράτησε το μωρό μέσα σε ένα σκεύος με καυτό νερό.

Η μητέρα του 16μηνών Jabraylon, Jasmine Thompson, ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τις πράξεις του συντρόφου της, ο οποίος όμως υποστηρίζει ότι τα τραύματα του μικρού προκλήθηκαν από ατύχημα.

Ο 37χρονος Simmons βγήκε από τις φυλακές το 2007 αφού εξέτισε ποινή 15 ετών και τα τελευταία χρόνια ζούσε μαζί με τη μητέρα του μικρού στο Ντάλας μαζί με τους δύο γιους της. Υποστήριξε ότι ο άτυχος Jabraylon έτρεξε κατά πάνω του ενώ αυτός κρατούσε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές κατά την απολογία του έπεσε σε αντιφάσεις.