Το σίγουρο είναι πως 120 κατασκευαστές αυτοκινήτων και άλλοι τόσοι ψυχολόγοι ακόμα αναρωτιούνται για τα κίνητρα αυτού του διαγωνισμού καθώς και για την τόλμη των διαγωνιζόμενων… Όπως και να ‘χει πάντως κανείς δεν μπορεί ισχυριστεί πως πρόκειται για κάτι κοινότυπο στο οποίο συμμετέχουν άτολμοι καθημερινοί αυτοκινητιστές

Εξίσου σίγουρο είναι πως όταν οι διαγωνιζόμενοι οδηγούν παλιά αυτοκίνητα με στόχο να πραγματοποιήσουν άλμα πάνω από άλλα παλιά ή και κατεστραμμένα οχήματα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από… καταστροφικό!

Η πρωτότυπη διαγωνιστική αρένα δημιουργήθηκε στο Άγκμερινγκ της Μεγάλης Βρετανίας. Δεκάδες λάτρεις του παράξενου άλματος συγκεντρώθηκαν εκεί με στόχο να «πετάξουν» πάνω από όσα περισσότερα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπορούν και να προσγειωθούν όσο πιο μακριά γίνεται.

Ορισμένοι τα κατάφεραν καλύτερα, άλλοι δυσκολεύτηκαν λίγο παραπάνω, ωστόσο κανείς δεν έφυγε… ατσαλάκωτος, την ώρα μάλιστα που οι παρευρισκόμενοι θεατές δεν έπαψαν να αποθεώνουν τους συμμετέχοντες.

Για την ιστορία, όπως φαίνεται και στο νικητής αναδείχθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρούμπεν Νιντς, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατάφερε να φύγει οδηγώντας το αυτοκίνητό του μετά το άλμα που πραγματοποίησε με μια ομαλή σχετικά προσγείωση και χωρίς ιδιαίτερες αμυχές…