Τουλάχιστον 250 αστυνομικοί υπό το συντονισμό της τοπικής διεύθυνσης δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος προχώρησαν σε 15 συλλήψεις και περισσότερες από 70 έρευνες στο Μιλάνο και τις γύρω πόλεις, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία κατάσχεσε επίσης αντικείμενα αξίας οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.
Η αστυνομία του Μιλάνου στη βόρεια Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε συλλήψεις και διεξήγαγε έρευνες προκειμένου να εξαρθρώσει ένα δίκτυο τοκογλύφων, μελών της Ντρανγκέτα, της καλαβρέζικης Μαφίας, το οποίο είχε σαν στόχο κυρίως επιχειρηματίες με οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται τα τελευταία δύο χρόνια εμπλέκονται 16 ιταλικές νομαρχίες και στόχος τους είναι η μιας σπείρας της Ντρανγκέτα που δρα από τη δεκαετία του 1970 στην περιοχή του Μιλάνου.
Η συμμορία Ντε Στέφανο κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την τοκογλυφία και την εκβίαση, καθώς στόχος της ήταν συστηματικά επιχειρηματίες που βρίσκονταν σε οικονομική ένδεια.
Παράλληλα η υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρέτζο (Ρήγιο) της Καλαβρίας έδωσε εντολή για την εκτέλεση έξι ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος προσώπων που ήδη κρατούνται κατηγορούμενοι για παράνομες δραστηριότητες προς όφελος της «οικογένειας» Κόρντι, ηγετικής σπείρας της Ντρανγκέτα στο Λόκρι.
Τα έξι πρόσωπα για τα οποία είχε διεξαχθεί άλλη έρευνα, θεωρούνται ύποπτα μεταξύ άλλων για τοκογλυφία, οικονομική απάτη και εκτεταμένη αισχροκέρδεια.
Πολλές κατασχέσεις έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης, κυρίως καταστημάτων όπως και πολυτελών αυτοκινήτων, μιας Φεράρι και μιας Κάντιλακ, σύμφωνα με την αστυνομία.