Ποιος είπε ότι τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία… Ρωτήστε και τον «δύστυχο» Jack Ma οποίος αν και δε ξέρει τι έχει, στην πραγματικότητα η «ταπεινή» περιουσία του υπολογίζεται στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια, νιώθει κενός!

Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Alibaba, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το να είναι κανείς τόσο πλούσιος δεν είναι και τόσο… ωραίο. Ο πλουσιότερος Κινέζος, μιλώντας στο CNBC εξηγεί ότι τα χρήματα έρχονται μαζί με «μεγάλο πόνο» και πίεση και ότι δεν είναι ευτυχισμένος.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία της εταιρείας… είμαι χαρούμενος με τα αποτελέσματα, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι σε έχουν σε τέτοια θέση, έχεις την ευθύνη να είσαι ήρεμος και να είσαι ο εαυτός σου».

Ο Ma ανέφερε επιπλέον ότι προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του ευτυχισμένο, γιατί ξέρει ότι η ευτυχία των συναδέλφων του, των μετόχων και των πελατών εξαρτάται από εκείνον, κατά μια έννοια.

«Οι άνθρωποι λένε “λοιπόν, Jack το να είναι κανείς πλούσιος είναι καλό”. Ναι, είναι καλό όχι μόνο για τον πλουσιότερο της Κίνας. Είναι μεγάλος πόνος γιατί όταν είσαι ο πλούσιος σε πλησιάζουν για τα χρήματα».

Όχι μόνο αισθάνεται βάρος για το μέλλον της εταιρείας, αλλά αισθάνεται ότι οι άνθρωποι τον βλέπουν πλέον διαφορετικά γιατί πιστεύει ότι τον πλησιάζουν για τα πλούτη του και όχι γι αυτό που είναι.

«Θέλω ο κόσμος να δει ότι αυτός είναι ένας επιχειρηματίας, είναι ένας τύπος που ξέρει να περνάει καλά με τον εαυτό του. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου», λέει.