Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συγκεντρώσει στο πρόσωπό του το μένος όλου του κουρδικού πληθυσμού. Οι αιματηρές διαδηλώσεις έχουν φύγει εκτός ελέγχου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Βαν και το Ντιαγιάρμπακιρ.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 12 θάνατοι διαδηλωτών, ενώ ακόμα είναι θολό το τοπίο γύρω από τους δολοφόνους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για φανατικούς ισλαμιστές.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Ερντογάν ότι παρά το «πράσινο» φως της Εθνοσυνέλευσης για παρέμβαση στην Κομπάνι, ο ίδιος και ο Αχμέντ Νταβούτογλου δεν έκαναν τίποτα, ουσιαστικά διευκολύνοντας το Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά πέσει η πόλη στα σύνορα με τη Συρία και να έχουν σκοτωθεί χιλιάδες Κούρδοι, ενώ οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Το μένος προς το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου εκφράζεται εκτός των άλλων και με ένα… σκίτσο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.