Οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικοί και σε απόλυτη τάξη παγκοσμίως! Μαζεύουν τα σκουπίδια, ανακυκλώνουν τα πλαστικά μπουκάλια ακόμα και συγνώμη στην αστυνομία ζητάνε…

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο περιθώριο των διαδηλώσεων για περισσότερη δημοκρατία από το Πεκίνο, μένουν εντυπωσιασμένα με την ευγένεια, την ψυχραιμία και την αυτοκυριαρχία τους, παρά τις πιέσεις που δέχονται.

Αν και οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες καθημερινά, οι δημόσιοι χώροι παραμένουν σχεδόν άθικτοι από απορρίμματα με τους συμμετέχοντες να απολογούνται συνεχώς μέσω γραπτών μηνυμάτων για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που προκαλούν στους συμπολίτες τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο λόγος είναι απλός: δεν θέλουν να δώσουν στις αρχές την παραμικρή αφορμή για παρέμβαση αλλά και να μετατρέψουν τους δρόμους της πόλης όπου πλέον περνούν όλη τους την ημέρα (και όπου κοιμούνται) σε ένα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία χώρο.

Κέντρα πρώτων βοηθειών έχουν συσταθεί κάθε μερικές εκατοντάδες μέτρα ενώ οι διαδηλωτές ζητούν, μέσω ανακοινώσεων, να μην κάνουν χρήση αλκοόλ αλλά και γκράφιτι.