Σοκ προκάλεσαν στους δημοσιογράφους οι δηλώσεις του Josef Fritzl, ο οποίος κρατούσε κλειδωμένη και βίαζε την κόρη του επί 24 χρόνια, ενώ δήλωνε με θράσος, παρά την ποινή ισοβίων, ότι αγαπάει ακόμα τη γυναίκα του και επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι του…

Ο πατέρας – τέρας, ονόματι Josef Fritzl, κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του Elisabeth για 24χρονια, τη χτυπούσε, την βίαζε και σαν να μην έφτανε αυτό… έκανε και εφτά παιδιά μαζί της.

Μάλιστα, η γυναίκα του Fritzl όλα αυτά τα χρόνια πίστευε ότι η Elisabeth είχε εξαφανιστεί. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το παγωμένο κελάρι ήταν θωρακισμένο με δυο ατσάλινες πόρτες βάρους 500 κιλών και η είσοδος ήταν πολύ καλά κρυμμένη,

Τα τρία από τα παιδιά που έκανε μαζί της -ηλικίας 19, 18 και 5 ετών- πέρασαν όλη τους τη ζωή κλειδωμένα στο υπόγειο μαζί με την μητέρα τους, ένα άλλο παιδάκι πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του και ο Fritzl το έκαψε στο φούρνο του σπιτιού του, ενώ, τα άλλα τρία παιδιά έμεναν στο σπίτι μαζί με τους παππούδες. Ο Josef Fritzl μάλιστα, δικαιολόγησε την παρουσία τους στους γείτονες, λέγοντας ότι τα βρήκε έξω από την πόρτα του.

Ο Josef Fritzl συνελήφθη στις 26 Απριλίου του 2008 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ δύο χρόνια μετά τη σύλληψή του, ο 75χρονος Fritzl σοκάρει με τις δηλώσεις του σε γερμανικό περιοδικό.

«Καλημέρα, είμαι ο Josef Fritzl… άλλα αυτό ήδη το γνωρίζετε… είμαι διάσημος σε όλο τον κόσμο», είπε αμέσως μόλις είδε τους δημοσιογράφους, ενώ έδειξε να μην έχει καμιά επαφή με το περιβάλλον, αφού ερωτηθείς για την κόρη «που είχε αλυσοδεμένη στο κρεβάτι», και είχε βιάσει πάνω από 3.000 φορές, μίλησε για… αγάπη, είπε απλά ότι όλα τα έκανε επειδή την αγαπούσε!

Είπε επίσης ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν επιτρέπουν στα παιδιά του να τον επισκεφτούν στην φυλακή, ενώ όσο καιρό βρίσκεται στη φυλακή, έχει στείλει δεκάδες γράμματα στην κόρη του ζητώντας της χρήματα χωρίς, ωστόσο, να έχει λάβει απάντηση ακόμα.