Σε έξι ανεβάζει τους νεκρούς από την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτήρια στη Νέα Υόρκη νεότερος απολογισμός, ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετοί αγνοούμενοι, σύμφωνα με το BBC.

Πολλοί επίσης είναι οι τραυματίες από την έκρηξη ενώ πυκνός καπνός κάλυψε τον ουρανό του Χάρλεμ.

Όταν έσβησε η φωτιά που μαινόταν στα συντρίμμια των κτηρίων- η έκρηξη αποδόθηκε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε διαρροή αερίου- τα σωστικά συνεργεία ανέλαβαν δράση στην αναζήτηση επιζώντων και παγιδευμένων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ο 42χρονος ομογενής Ανδρέας Παναγόπουλος, ενώ σύμφωνα με άλλες αναφορές ο 42χρονος εντοπίστηκε και νοσηλεύεται, κάτι που διαψεύδουν οι φίλοι του.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και σταδιακά ο απολογισμός των θυμάτων μεγάλωνε, ενώ ακόμα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν έχει εξακριβωθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 22, ωστόσο απολογισμός του ABC News, με στοιχεία από τα νοσοκομεία της περιοχής, ανεβάζει τον αριθμό τους σε τουλάχιστον 64. Ανάμεσά τους είναι και επτά παιδιά, ένα από τα οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη εκτοξεύτηκαν μπάζα σε γειτονικές ταράτσες ενώ σε πολλά κοντινά καταστήματα αντικείμενα έπεσαν από τα ράφια.

«Είδαμε ανθρώπους να εκτοξεύονται από το παράθυρο… είναι οι γείτονές μου», είπε η αυτόπτης μάρτυρας Ashley Rivera στη New York Daily News.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε πως άκουσε δύο ισχυρές εκρήξεις που ταρακούνησαν το κουρείο όπου εργάζεται. «Όλο το οικοδομικό τετράγωνο ταρακουνήθηκε. Θύμιζε τους Δίδυμους Πύργους. Οι άνθρωποι ήταν καλυμμένοι με σκόνη…», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο

Πηγή φωτογραφιών: New York Daily News