Μέσα στα δάση του Αμαζονίου, μέσα στα δέντρα και την τροπική άγρια ζωή, η φυλή Dessana ζει στην «άλλη» Βραζιλία, που σε τίποτα δεν θυμίζει τις παραλίες του Ρίο, τις μεγαλουπόλεις και τις προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η περιοχή όπου ζει η φυλή απέχει σχεδόν 5000 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα από το Manaus.

Ο φωτογράφος David Lazar φωτογράφισε τα μέλη της φυλής σε καθημερινές δραστηριότητες και με όλα τα χαρακτηριστικά «στολίδια» τους, αλλά και την εντυπωσιακή πανίδα της περιοχής.

Ο 30χρονος ταξίδεψε στο τροπικό δάσος για να φωτογραφίσει τους Dessana, «είναι ήσυχοι και φιλικοί άνθρωποι, οι αρχηγοί τους έχουν βαμμένο πρόσωπο και στολίζουν το κεφάλι τους με φτερά», λέει στη Daily Mail. «Τα παιδιά παίζουν χαρούμενα, η οικογένεια παίζει εμφανώς σημαντικό ρόλο στη ζωή της φυλής».

Στόχος του ήταν να αναδείξει μια εναλλακτική όψη της Βραζιλίας. «Είναι μια καταπληκτική και αχανής χώρα. Οι πόλεις και οι παραλίες είναι υπέροχες αλλά υπάρχει και μια άλλη Βραζιλία που πρέπει να αναδειχθεί», τονίζει.


Δείτε τις φωτογραφίες…