Χιονοθύελλα προκάλεσε χάος στην Ατλάντα, στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να μείνουν για ώρες αποκλεισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους στους παγωμένους δρόμους.

Η χιονοθύελλα έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή επτά ανθρώπων, χτύπησε την Τρίτη μια περιοχή όπου ζουν περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι μη εξοικειωμένοι με τον πάγο και το χιόνι, από το Τέξας στη Τζόρτζια και τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα, κι ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ακόμα περισσότερο κρύο σήμερα.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα Kasim Reed δέχθηκε έντονη κριτική για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στη χιονοθύελλα που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να διανυκτερεύσουν στα σχολεία τους- ορισμένα χωρίς προμήθειες- και προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος με ακινητοποιημένα οχήματα για χιλιόμετρα.

Ο ίδιος πάντως επέρριψε εν μέρει ευθύνες και στα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες που ζήτησαν από τους εργαζόμενούς τους να γυρίσουν στα σπίτια τους ακριβώς την ώρα της κακοκαιρίας.

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι μετακινούνται στην πόλη και όλοι αυτοί βρέθηκαν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας. Έτσι δεν μπορέσαμε να βγάλουμε κι εμείς στο δρόμο τον εξοπλισμό μας και να προετοιμάσουμε τους δρόμους για τη χιονοθύελλα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

«Το λάθος- και η ευθύνη γι’ αυτό είναι μοιρασμένη- είναι πως βγήκαν όλοι στο δρόμο ταυτόχρονα», πρόσθεσε.