Με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς πως η Ajifa Khatun είναι ένα μικρό κορίτσι που παίζει με τα αδέλφια της και απολαμβάνει την αγκαλιά της μαμάς της.

Μπορεί να μοιάζει με νήπιο αλλά η Ajifa, από τη Ινδία, είναι στην πραγματικότητα 19 ετών. Η ανάπτυξή της σταμάτησε λίγο πριν τα δεύτερα γενέθλιά της, ζυγίζει λιγότερο από οκτώ κιλά, χρειάζεται ακόμα κάποιον να την ταΐζει και την πηγαίνει παντού κρατώντας την στην αγκαλιά της η 42χρονη μητέρα της Apila.

Η 19χρονη γεννήθηκε υγιής το 1994 και σύντομα άρχισε να περπατά και να μιλά. Ωστόσο η ανάπτυξή της σταμάτησε και οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως θα αρχίσει ξανά.

Μετά απέδωσαν την κατάστασή της σε καρκίνο και ύστερα σε ορμονική διαταραχή. Η οικογένεια ακόμα δεν έχει πάρει μια σαφή απάντηση για το γιατί είναι η Ajifa σε αυτήν την κατάσταση.

Οι ειδικοί, σημειώνει η Daily Mail, εκτιμούν πως η 19χρονη ενδεχομένως πάσχει από το σύνδρομο Λαρον, μια σπάνια γενετική διαταραχή που εντοπίζεται σε 300 άτομα σε όλο τον κόσμο- το ένα τρίτο εξ αυτών ζει σε απομακρυσμένα χωριά του Εκουαδόρ.


Δείτε τις φωτογραφίες…