Τραγικό τέλος είχε αστυνομική καταδίωξη στο Λος Άντζελες, με έναν οδηγό, σε μία Corvette, να πέφτει τελικά νεκρός από αστυνομικά πυρά σε live μετάδοση στην τηλεόραση.

Τον 51χρονο Brian Beaird κυνηγούσε η αστυνομία για σχεδόν μία ώρα στους δρόμους της Λος Άντζελες, αφότου δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

Η καταδίωξη έγινε με περιπολικά και ελικόπτερο ενώ κάποια στιγμή, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Beaird περνά με κόκκινο και συγκρούεται με ένα διερχόμενο Nissan Maxima.

Αυτή η σύγκρουση ήταν και η αρχή του τέλους καθώς η Corvette εκτοξεύτηκε και ακινητοποιήθηκε στο πεζοδρόμιο, με τα περιπολικά να σφίγγουν τον κλοιό γύρω της. Ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει με όπισθεν αλλά χτύπησε σε φανάρι και τότε βγήκε από το αυτοκίνητό του και, σύμφωνα με τη Daily Mail, επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Τι ακριβώς έγινε εκείνη τη στιγμή δεν είναι ακόμα σαφές. Η αστυνομία του Λος Άντζελες διερευνά τις αναφορές πως ένας αστυνομικός έριξε άσφαιρα για προειδοποίηση, αλλά κάποιος συνάδελφός του μπέρδεψε τα πυρά με αληθινά και πυροβόλησε τον καταδιωκόμενο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η χρήση άσφαιρων πυρών έγινε για να ειδοποιήσει ο αστυνομικός τους συναδέλφους του πως δεν υπήρχε χρήση κανονικών όπλων ενώ διερευνάται και το εάν υπήρξε λεκτική προειδοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο 51χρονος έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με τον αδελφό του, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο Beaird τηλεφώνησε στον πατέρα του και τον ρωτούσε: «Γιατί με κυνηγούν; Δεν έκανα τίποτα!».

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, με το οποίο συγκρούστηκε η Corvette, νοσηλεύεται τραυματισμένος αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή του. Το όχημά του έπεσε πάνω σε πυροσβεστικό κρουνό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πίδακας νερού.