Ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή της Ρώμης έλαβε πριν από λίγο η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, με 379 ψήφους υπέρ, 212 κατά και 2 αποχές.

Εντός της ημέρας αναμένεται το πράσινο φως και της γερουσίας, όπου η κυβέρνηση συμμαχίας –μετά την αποχώρηση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια από τις τάξεις της συμπολίτευσης–, υπολογίζεται ότι διαθέτει 171 ψήφους επί του συνόλου των 315 εκλεγμένων και των 6 ισόβιων γερουσιαστών.

Την κυβέρνηση συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Λέτα υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, το μετριοπαθές κέντρο της Επιλογής Πολιτών και της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και τη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή, η οποία προηγήθηκε της ψηφοφορίας, σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και σε βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Αφορμή ήταν ότι ο πρωθυπουργός Λέτα επέκρινε δηλώσεις του Γκρίλο, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν τιμούν το λειτούργημά τους. Πρόσφατα ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων είχε εξαπολύσει επί προσωπικού μάλιστα μια επίθεση εναντίον γνωστού δημοσιογράφου της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Λέτα, ενώ από τα έδρανα του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ξεκίνησε ηχηρή αμφισβήτηση του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού βάτους και της ανεργίας, η οποία οργανώθηκε αρχικά από οδηγούς φορτηγών, επανέλαβαν και σήμερα το απόγευμα ότι «σύντομα πρόκειται να φτάσουν στην Ρώμη με μαζικές κινητοποιήσεις και αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.