Τα μουσεία έχουν από πολλούς ταυτιστεί με χώρους που φιλοξενούν κομψοτεχνήματα, έργα τέχνης καθώς και αντικείμενα μιας άλλης εποχής. Φυσικά, υπάρχουν και τα λαογραφικά μουσεία μέσα στα οποία θα συναντήσει κανείς αντικείμενα μιας συγκεκριμένης παράδοσης.

Ωστόσο, κανένας από τους παραπάνω χώρους μνήμης, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μουσείο στην Πάρμα της Ιταλίας. Το Ettore Guatelli Museum φιλοξενεί μια απίστευτη συλλογή 60.000 καθημερινών αντικειμένων. Και μπορεί η αισθητική τους αξία να μην είναι σπουδαία, είναι όμως πράγματα που κάνουν την καθημερινή ζωή ευκολότερη.

Μεταξύ των αντικειμένων, περιλαμβάνονται εργαλεία, παιχνίδια, είδη κουζίνας, μουσικά όργανα, χιλιάδες κουτιά και ρολόγια.

Συλλέκτης και επιμελητής όλων αυτών των αντικειμένων ήταν ο κύριος Guatelli. Σήμερα, μετά το θάνατό του, την επιμέλεια του χώρου έχει μια ιδιωτική οργάνωση.

«Αυτά είναι ταπεινά πράγματα, σίγουρα, αλλά μερικά από αυτά είναι απίστευτα έξυπνα και αξιαγάπητα. Αυτό σας κάνει να καταλαβαίνετε ποιος βρίσκονταν εκεί και τι βρίσκονταν πίσω από αυτά τα αντικείμενα. Σας κάνει να θέλετε να μάθετε με ποιον τρόπο και υπό ποιες συνθήκες τα αντικείμενα αυτά χρησιμοποιήθηκαν», είχε πει κάποτε ο Guatelli.