Το έκανε ξανά και ξανά προ ημερών η Miley Cyrus στα Video Music Awards του MTV και άκουσε τα εξ αμάξης για τον προκλητικό χορό της και την εμμονή της με το «Twerking», το χορό με το επίμονο και εστιασμένο κούνημα των οπισθίων.

Χθες κανείς δεν έψεξε τους 358 (!) ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στη Herald Square της Νέας Υόρκης με στόχο το… twerking για ρεκόρ και μάλιστα και με τη βούλα του Guinness World Record.

Οι συμμετέχοντες έκαναν twerking για δύο συνεχόμενα λεπτά.

Το λεγόμενο «twerk-a-thon», κατά το «μαραθώνιος», χρειαζόταν 250 άτομα για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και προσέλκυσε συμμετοχές πολύ διαφορετικών ηλικιών- ανάμεσά τους και μία 73χρονη που σχεδόν έκλεψε την παράσταση.

Το όλο event δεν διοργανώθηκε καθόλου στην τύχη καθώς υπήρχαν σαφείς κανόνες που έπρεπε να τηρηθούν για να διεκδικηθεί το ρεκόρ. Για το λόγο αυτό διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες και χαρτιά με τις οδηγίες.

Μπορεί η Miley Cyrus να ανέβασε το twerking σε άλλα επίπεδα αλλά η «κίνηση» δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Όπως γράφει η Daily Mail, «γεννήθηκε» στη μουσική σκηνή της Νέας Ορλεάνης το μακρινό 1993 με το κομμάτι του DJ Jubilee «Do the Jubilee All».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…