Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Παρίσι, Γαλλία: Η πρωτεύουσα «παρέλυσε» από την απεργία

Εργαζόμενοι στον σιδηροδρομικό τομέα, δάσκαλοι και ιατρικό προσωπικό ήταν οι πρωταγωνιστές σε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία και δείχνουν αποφασισμένοι να αναγκάσουν την κυβέρνηση Μακρόν να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για αναδιαμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα και αρκετές υλικές ζημιές. Οι κινητοποιήσεις «παρέλυσαν» όλη τη χώρα και οι απεργοί δείχνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: «Αστακός» η πόλη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Το Λονδίνο αποτέλεσε το επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής τις τελευταίες ημέρες, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, με κάποια πολύ κρίσιμα για την ανθρωπότητα θέματα να πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, τα μέτρα ασφαλείας για τους ηγέτες των χωρών και των επιτελών της συμμαχίας ήταν κάτι παραπάνω από δρακόντεια.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Να πέσει… φως πάνω από τον Λευκό Οίκο

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί για «κατάχρηση εξουσίας». Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης το προηγούμενο καλοκαίρι, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών ζήτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, φαβορί να πάρει το χρίσμα των δημοκρατικών. Ο Λευκός Οίκος αυτό το διάστημα περνάει… μαύρες ημέρες.

Φλόριντα, ΗΠΑ: Το ταξίδι για το διάστημα ξεκίνησε

Η 19η αποστολή του SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ξεκίνησε. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, με τις εικόνες που δίνει η εκτόξευση να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Η μάχη με τις φλόγες μοιάζει άνιση

Στην άλλη άκρη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, η κατάσταση είναι εξίσου κρίσιμη. Οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε την πολιτεία, με τους πυροσβέστες να δίνουν τεράστια μάχη κοντά στην πόλη Μπρέντγουντ, προκειμένου να βάλουν «φρένο» στο πύρινο μέτωπο.

Βαγδάτη, Ιρακ: Η φωτιά των κινητοποιήσεων μαίνεται

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν και την προηγούμενη εβδομάδα στο Ιράκ, με επίκεντρο κυρίως τη Βαγδάτη και τον Νότο της χώρας. Ο αριθμός των νεκρών από τις αιματηρές κινητοποιήσεις έχει ανέβει πάνω από 400 και τίποτα δεν δείχνει ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα.

Μπίχατς, Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Μπάνιο σε παγωμένο περιβάλλον

Ένας 27χρονος μετανάστης από το Πακιστάν κάνει μπάνιο σε εξωτερικό χώρο του κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Μπίχατς, που βρίσκεται στα βόρεια της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Στην περιοχή ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια, με τις συνθήκες διαβίωσης στα hot spots να είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ζητήσει να μπει λουκέτο, καθώς δεν παρέχονται καν τα βασικά.

Παρίσι, Γαλλία: Ο Μέσι συνεχίζει τη συλλογή του

Ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε ακόμη μια Χρυσή Μπάλα στη συλλογή του, για να φτάσει στις έξι, καθώς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2019. Ο άσος της Μπαρτσελόνα δίνει συνέχεια στη συλλογή βραβείων και διακρίσεων, με το χαμόγελό του να δείχνει πόσο χαρούμενο τον έκανε αυτή η διάκριση.