Μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε ταμπού… τώρα όμως διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα άλλα ολυμπιακά αθλήματα. Ο λόγος για το pole dancing, ή αλλιώς τον χορό σε στύλο που προσδίδει απέραντο σεξαπίλ και αισθησιασμό.

Η Φλορέντζα Πιζάνις, επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, υποστηρίζει πως εξετάζεται η εφαρμογή αυστηρότερων και σαφέστερων όρων, ώστε το άθλημα να γίνει σεβαστό. Μάλιστα είναι η ίδια που συνέταξε τους «κανόνες» που για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο πρωτάθλημα του Λονδίνου τον Ιούλιο.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται δια ροπάλου, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» ο προκλητικός χορός με ερωτικά στοιχεία ή η χρήση στοιχείων στο κοστούμι του αθλητή που δεν είναι «σταθερά αναρτημένα» πάνω του ή άλλων αξεσουάρ.

Αρκετοί είναι οι αθλητές που υποστηρίζουν πως όλοι αυτοί οι κανόνες θα στερήσουν από το χορό την αίγλη και τη λάμψη του, καθιστώντας τον γραφικό. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμ, υποστήριξε πως για να μπει ένα άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια, επισημαίνοντας πως θα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί ως άθλημα και έπειτα θα υπάρξει μια μακρά περίοδος πριν συμμετάσχει τη διαδικασία επιλογής του ως ολυμπιακού αθλήματος.

Ο χορός σε στύλο κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρείται ως άθλημα, αφού απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση, αίσθηση συγχρονισμού, εξαιρετικό μυϊκό σύστημα και χορευτικές ικανότητες.