«Δημοτικές εκλογές» διεξάγονται σήμερα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, από τις οποίες θα αναδειχθούν 28 «δήμαρχοι» και «κοινοτάρχες» και 268 μέλη «δημοτικών» και «κοινοτικών συμβουλίων».

Σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, οι «δημοτικές εκλογές» που διεξάγονται σήμερα στην κατεχόμενη Κύπρο δεν αποτελούν το μείζον πολιτικό ζήτημα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν επικεντρωμένη την προσοχή τους στα οικονομικά σχέδια της Άγκυρας για το μέλλον του «κράτους» τους.

Στο πλαίσιο της σημερινής διαδικασίας διεξάγεται και επαναληπτική εκλογή για την πλήρωση της «βουλευτικής έδρας» στην «εκλογική επαρχία Αμμοχώστου», που κενώθηκε από την ανάδειξη του Ντερβίς Ερογλου ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Την έδρα διεκδικούν πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων η θυγατέρα του τουρκοκύπριου ηγέτη, Ρεσμιγιέ Τζαναλτάι, η οποία κατέρχεται ως «υποψήφια» του ΚΕΕ, αλλά και ο Χουσεΐν Αγκολεμλί, «υποψήφιος» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, που υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.