Είναι κάτι σαν το Champions League, αλλά οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία σχέση με μπάλα. Είναι σωσίες του Elvis Presley. Το Πανευρωπαϊκό «πρωτάθλημα» για σωσίες του Elvis γίνεται στο Μπέρμινγχαμ της Αγγλίας και συγκεντρώνει εκατοντάδες διαγωνιζόμενους από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους είναι και πολλά παιδιά που δεν ήταν καν… σκέψη όταν μεσουρανούσε ο Elvis.

Κοντεύουν σαράντα χρόνια από την ημέρα που ο Elvis Presley άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο, (αν και κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο «Βασιλιάς» απλώς σκηνοθέτησε το θάνατό του και ζει κάπου, απομονωμένος και ευτυχισμένος). Ωστόσο η λατρεία που δείχνουν προς το πρόσωπό του οι θαμαστές του, είναι μοναδική. Κανένας καλλιτέχνης δεν έχει εμπνεύσει τόσους ανθρώπους να θέλουν να του μοιάσουν.

Πολλοί από τους σωσίες του Elvis, σε όλο τον κόσμο, βγάζουν το ψωμί τους με αυτόν τον τρόπο: φορούν τα υπερβολικά κοστούμια του ειδώλου τους και εμφανίζονται σε κλαμπ ερμηνεύοντας κομμάτια του.

Και ότα έρθει η ώρα, εμφανίζονται σε φεστιβάλ για σωσίες και διεκδικούν τον τίτλο των πιο επιτυχημένων! Η αποστολή τους δεν είναι εύκολη. Ένας σωσίας του Elvis δεν πρέπει απλώς να μοιάζει εμφανισιακά και στυλιστικά στον «Βασιλιά», αλλά και να τραγουδά και να χορεύει όπως εκείνος.

Οι διακριθέντες του Μπέρμιγχαμ θα πάρουν το εισιτήριο για το αντίστοιχο παγκόσμιο «πρωτάθλημα» που θα γίνει τον Αύγουστο – πού αλλού; – στο Μέμφις του Τενεσί.