Οι πέντε μηνών Amy και Ava Cowan από το Cambuslang στο South Lanarkshire πάσχουν από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας είναι πάρα πολύ… εύθραυστες!

Οι αδερφούλες γεννήθηκαν με ατελή οστεογένεση, κάτι που σημαίνει ότι τα κόκκαλά τους μπορούν να σπάσουν με το παραμικρό. Οι πάσχοντες υποφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους από σπασίματα και ραγίσματα στα οστά.

Η ασθένεια είναι τόσο σπάνια που επηρεάζει μόλις έναν στις 15.000 ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία μόνο.

«Είναι τόσο ευαίσθητες, που όσο και πιο απαλά κι αν τις πιάσουμε μπορεί να σπάσουν κάτι. Την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους είχαν και οι δύο 12 σπασμένα κόκκαλα ήδη. Δε μπορούσα να συνειδητοποιήσω πώς είχε συμβεί, καθώς δεν κινούνταν σχεδόν καθόλου. Δεν αντέχω να τις βλέπω να υποφέρουν» είπε η μητέρα τους Charmaine.

«Μια μέρα έκανα μπάνιο στην Ava και παρότι την ακουμπούσα πολύ πολύ απαλά, ξαφνικά ένιωσα το χέρι της πολύ χαλαρό. Πάγωσα και φώναξα τον άντρα μου. Είχε μόλις σπάσει το χεράκι της» πρόσθεσε.

«Πήγαμε τρέχοντας στο νοσοκομείο, και πέντε λεπτά αφότου επιστρέψαμε στο σπίτι η Amy έσπαγε το πόδι της, απλά στριφογυρνώντας στην κούνια της» είπε ακόμη.

Τα άλλα παιδιά της οικογένειας δυσκολεύονται να καταλάβουν για ποιο λόγο πρέπει να είναι τόσο προσεκτικοί με τις μικρές αδερφές τους, «αλλά μαθαίνουν σιγά σιγά».