Η περίεργη κρίση που έπληξε το Ισραήλ

Το διατροφικό προϊόν που βρίσκεται σε έλλειψη και η τιμή του εκτοξεύθηκε στα ύψη


ΚΟΣΜΟΣ
12:24
21/02/2019
Η περίεργη κρίση που έπληξε το Ισραήλ
3
loading

Το Ισραήλ περνάει μία παράξενη διατροφική κρίση, καθώς στη χώρα υπάρχει έλλειψη χοιρινού κρέατος, γεγονός που έχει επηρεάσει τον τρόπο που καταναλώνουν και τρώνε οι πολίτες, αφού εκτόξευσε την τιμή του αγαπημένου μπέικον.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz, το μπέικον εξαφανίστηκε από τα μενού των εστιατορίων επειδή την περασμένη χρονιά ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρει κάποιος ποιοτικό και ελεγμένο προϊόν. Άμεση συνέπεια ήταν η αντικατάσταση του εδέσματος στα μαγαζιά εστίασης και φυσικά ο υπερδιπλασιασμός σχεδόν της τιμής του.

«Η τιμή εκτινάχθηκε από την έλλειψη του προϊόντος και υπάρχει μια σαφής πτώση στην ποιότητα του διαθέσιμου στην αγορά μπέικον» αναφέρει ο σεφ Μάταν Άμπραχαμς του δημοφιλούς εστιατορίου Hudson στο Τελ Αβίβ.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν ένα από αυτά που αφαίρεσαν το μπέικον από το μενού τους, παρά το γεγονός ότι το πιο διάσημο πιάτο τους βασιζόταν σε αυτό.

Από το 1994, όταν ψηφίστηκε ο «Νόμος για το Κρέας» υπό την πίεση υπερ-ορθόδοξων εβραϊκών κομμάτων,δεν μπορεί να εισαχθεί στο Ισραήλ κρέας, αλλά και όλα τα παράγωγά του, όπως μπέικον, ζαμπόν, προσούτο χωρίς επίσημο πιστοποιητικό κοσέρ από ένα ραβινικό ίδρυμα (κοσέρ ονομάζεται το σύνολο των εβραϊκών θρησκευτικών κανόνων σχετικά με τη διατροφή).

Το χοιρινό κρέας μπορεί μόνο να παραχθεί στη χώρα, οι φάρμες, όμως, είναι ελάχιστες.

Το 2018, μια ασθένεια έπληξε τις τοπικές χοιροτροφικές μονάδες, σκοτώνοντας δεκάδες μικρά γουρούνια και μειώνοντας το ποσοστό των γεννήσεων. Ως εκ τούτου, η τιμή του χοιρινού κρέατος αυξήθηκε κατακόρυφα και έγινε δυσεύρετο στην αγορά. Πολλοί παρομοιάζουν πλέον το συγκεκριμένο κρέας με χρυσάφι, και το μπέικον με χαβιάρι.

Επιπλέον, ο Νόμος των Χοίρων του 1962, απαγορεύει τη σφαγή χοίρων στη χώρα, εκτός από τις περιοχές που πλειοψηφούν οι Χριστιανοί. Το αποτέλεσμα ήταν η ταχεία συρρίκνωση της γεωγραφικής περιοχής για την εκτροφή χοίρων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar spk

    δεν τρώνε χοιρινό γιατί έχει πολλά λιπαρά, προσέχουν τη διατροφή τους

  2. avatar Δεν πειραζει..

    Ειναι οι ιδιοι γουρουνια

  3. avatar KillerPen

    Από ότι γνωρίζω ο Μωσαϊκος νόμος απαγορεύει την κατανάλωση χοιρινού κρέατος και συνεπώς οι Εβραίοι στο σύνολο τους δεν τρώνε χοιρινό η παράγωγά του. Το άρθρο μάλλον θα αναφέρεται σε συγκεκριμένες ομάδες και όχι στο σύνολο του πληθυσμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει