Το τι θα ζητήσει από την Ε.Ε., ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των βουλευτών της χώρας, όσον αφορά το σχέδιο ασφαλείας (γνωστό ως «backstop»), που έχει στόχο να αποτραπεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία εξακολουθεί να επεξεργάζεται η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου για το Brexit υπουργού, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC για το ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση που θα κάνει η Μεγάλη Βρετανία στην Ε.Ε., απάντησε: «Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε στο πλαίσιο της πρακτικής ακρόασης».

«Η Ε.Ε. δεν θέλει να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα υπάρχει συμφωνία – αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνον στην ιρλανδική οικονομία αλλά και σε άλλες οικονομίες, την ολλανδική οικονομία – επομένως είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μπάρκλεϊ σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία της Τερέζα Μέι με την Ε.Ε. για το Brexit, η οποία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στο κοινοβούλιο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, είναι η πιο δημοφιλής από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες. «Στην πραγματικότητα, η πιο δημοφιλής από τις επιλογές είναι η συμφωνία της πρωθυπουργού», πρόσθεσε.