Το Μπάκινγχαμ καίγεται και μάλιστα για φιλανθρωπικό σκοπό! Ένας Βρετανός, ο οποίος κατασκευάζει μινιατούρες γνωστών βρετανικών μνημείων, έφτιαξε μία ακριβή απομίμηση του ανακτόρου του Μπάκινγχαμ και το παρέδωσε στις φλόγες, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για μία ιατρική οργάνωση και ένα δημοτικό σχολείο του Στάφορντσιρ.

Ο Έντουαρντ Χιθ, 63 ετών, χρειάστηκε πέντε μήνες για να κατασκευάσει τη ρέπλικα του παλατιού, η οποία είχε μήκος 29 μέτρα. Χρησιμοποίησε 1000 ξύλινες παλέτες και χαρτόνι.

Δεδομένης, μάλιστα, της σημασίας που έχει για πολλούς Βρετανούς ο θεσμός της βασιλείας, ο κύριος Χιθ έστειλε επιστολή στη Βασίλισσα, ζητώντας ειδική άδεια για να κάψει το παλάτι!

Το γραφείο της Βασίλισσας του απάντησε ότι «η Αυτής Μεγαλειότητα πληροφορήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρωτοβουλία του, αλλά θεώρησε ότι δεν ήταν θέμα για το οποίο θα έπρεπε να δώσει τη συγκατάθεση της ή να το απαγορεύσει».

Έτσι, η… καύση προχώρησε κανονικά, με την παρουσία 200 ατόμων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο