Αφού επισκέφθηκε αυτούς που εργάστηκαν για την προεκλογική του εκστρατεία και τηλεφώνησε σε πιθανούς ψηφοφόρους, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε άλλο ένα πράγμα να κάνει χθες, βάσει του προγράμματός του, για την ημέρα των προεδρικών εκλογών: να παίξει μπάσκετ.

Η προεδρική αυτοκινητοπομπή έφτασε στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ατάκ Αθλέτικς στο Σικάγο, όπου έπαιξε μπάσκετ με τον υπουργό Παιδείας Άρνι Ντάνκαν, τον βοηθό του Ρέτζι Λοβ, όπως και τον Σκότι Πίπεν, ο οποίος έπαιζε στους Σικάγο Μπουλς όταν κέρδιζαν τα πρωταθλήματα του NBA με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έφτασαν νωρίς την Τρίτη στο Σικάγο, όπου σχεδιάζουν να περάσουν την νύχτα των εκλογών βλέποντας τα αποτελέσματα με φίλους και συμβούλους.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη νωρίτερα σήμερα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι για αιρετά αξιώματα «έχουν πεταλούδες στο στομάχι τους» την ώρα που περιμένουν τα αποτελέσματα. Αλλά τελικά περνούν, πρόσθεσε.

Το μπάσκετ είναι μια παράδοση στην προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα.

«Πιστεύω ότι το ασφαλές είναι να γίνεται όλη η ιεροτελεστία», δήλωσε ο βοηθός του Ρόμπερτ Γκιμπς, σύμφωνα με το CNN. Τη μία φορά που ο Ομπάμα δεν έπαιξε μπάσκετ την ημέρα των εκλογών, επισήμανε ο Γκιμπς, ήταν όταν έχασε από την Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στο Νιου Χαμσάιρ.
«Δεν θα ξανακάνουμε αυτό το λάθος», πρόσθεσε.