Το ποσοστό του «ναι» με 58% είναι μια «Γιορτή της Δημοκρατίας» για τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν 77,5%, πράγμα που υπογράμμισε ιδιαίτερα ο Ερντογάν σχολιάζοντας το αποτέλεσμα.

Επίσης ανέφερε ότι: «απόψε ηττήθηκε η αντίληψη που τάσσεται υπέρ των στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Ηττήθηκε η αντίληψη που αντιστέκεται στην αλλαγή και σε αυτά που θα επιφέρει η αλλαγή. Η ισχύς της εθνικής βούλησης θα εμποδίσει κάθε είδους βρώμικα σχέδια,…, δεν πρόκειται για νίκη του κόμματός μας, αλλά για νίκη της Δημοκρατίας.» Επιπροσθέτως, δεν παρέλειψε να τονίσει το εξής: «Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα, ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος πώς θα χαρακτηρίσει τη διαδικασία από εδώ και πέρα».

Εκτός από την έγκριση της πρόσφατης τροποποίησης του συντάγματος, το αποτέλεσμα σημαίνει σημαντική νίκη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ως προς την αντιπολίτευση, ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε γραπτή ανακοίνωσή του κατηγόρησε το κυβερνών για χρήση αθέμιτων μέσων κατά την εκστρατεία. Επιπλέον, ζήτησε τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό.
Σημειώνεται ότι με το αποτέλεσμα αυτό ενισχύεται πολύ ο Ερντογάν, όχι μόνο με βάση την προοπτική των εκλογών, αλλά και υπό την έννοια της σύνταξης νέου συντάγματος που ευαγγελίζεται για μετά τις εκλογές.