Μυστικές κασέτες που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδείξεις στη δίκη «αφεντικού» της μαφίας αποκαλύπτουν το μίσος που έτρεφε ένας μαφιόζος για τον Φρανκ Σινάτρα και το πώς ήθελε να τον σκοτώσει.

Η δίκη του Joseph «Uncle Joe’ Ligambi», του λεγόμενου αφεντικού της μαφίας της Φιλαδέλφεια, άρχισε την περασμένη Πέμπτη μετά τη σύλληψή του για τζόγο και εκβιασμό.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να χρησιμοποιηθούν στη δίκη κασέτες που ηχογραφήθηκαν από κακοποιό που έγινε πληροφοριοδότης του FBI για να σκιαγραφηθεί το βίαιο παρελθόν του κατηγορούμενου.

Η υπεράσπιση χαρακτήρισε το υλικό άσχετο προς τη δίκη.

Ωστόσο σ’ αυτές περιλαμβάνονται πολλές συζητήσεις μεταξύ του κακοποιού-πληροφοριοδότη Nicholas ‘Nicky Skins’ Stefanelli, του γκάνγκστερ Joseph ‘Scoops’ Licata τον περασμένο Απρίλιο. Παρόντες ήταν επίσης οι Louis Fazzini και
Nicholas Mitarotunda.

Οι άνδρες συζητούν για ένα κονσιλιέρι της μαφίας (σύμβουλο) που λέγεται Antonio ‘Tony Bananas’ Caponigro στον οποίο ο Σινάτρα είχε πει να σταματήσει να μιλάει, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του. Ο κονσιλιέρι είχε τόσο εξοργιστεί που μίσησε τον τραγουδιστή και απείλησε να τον σκοτώσει.

Ο 69χρονος Stefanelli έβαλε τέλος στη ζωή του σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο New Jersey το Φεβρουάριο.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες.