Ακυρώνεται η συνάντηση που επρόκειτο να έχει στην Αργεντινή ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει: «Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναύτες δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προηγουμένως προγραμματισμένη συνάντησή μου στην Αργεντινή με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Προσβλέπω σε μία ουσιαστική σύνοδο κορυφής ξανά αμέσως μόλις η κατάσταση επιλυθεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει πως «ίσως» να απέφευγε αυτή τη διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) λόγω του ένοπλου επεισοδίου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, όμως σήμερα το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο λίγο αργότερα διαψεύσθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρώτο σχόλιο της Μόσχας για την ακύρωση της συνάντησης

Η Μόσχα δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση για την ακύρωση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε πως ενημερώθηκαν για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου από το Twitter και από δημοσιεύματα.

Σχολίασε μάλιστα ότι αν πράγματι η συνάντηση ακυρώνεται, τότε ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα έχει μερικές επιπλέον ώρες για χρήσιμες συναντήσεις στην G-20». Ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι καθ’ οδόν προς την Αργεντινή.