Ένας άνδρας που πάσχει από νανισμό κάνει πους απς με το ένα χέρι λίγο πριν αρχίσει το μεγάλο σόου με νάνους που χορεύουν και τραγουδούν. Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά ελέφαντες «εκπαιδεύονται» για να παίξουν στην Ορχήστρα Ζώων του ζωολογικού κήπου Xiang Jiang.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα «θεάματα» που παρουσιάζονται στην Κίνα, μαζί με αμέτρητα άλλα, τσίρκο και ζωολογικούς κήπους όπου τα ζώα βασανίζονται σε απίστευτες συνθήκες γιατί κάποιοι ανέχονται η απολαμβάνουν το θλιβερό θέαμα που προσφέρουν.

Στην περιοχή Guangzhou, οι ελέφαντες «εκπαιδεύονται» για να εμφανίζονται στο κοινό στο πλαίσιο της Ορχήστρας Ζώων.
Ένας μπαμπουίνος παίζει φλάουτο, ένας χιμπατζής παίζει ντραμς, ένας ιπποπόταμος μπάσο. Επισήμως θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή στους εορτασμούς για την εθνική γιορτή της Κίνας, από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου.

Χίλια χιλιόμετρα μακριά, στην περιοχή Kunming, άνθρωποι με νανισμό παρουσιάζουν τη δική τους «παράσταση» δύο φορές την ημέρα προς τέρψιν των τουριστών, στο «Βασίλειο των Νάνων».

Οι κάτοικοι της κοινότητας αυτής την έφτιαξαν για να απαλλαγούν από τις διακρίσεις και τις κοροϊδίες των υπόλοιπων ανθρώπων, ωστόσο υπάρχει και το «θεματικό πάρκο» με στόχο τα δολάρια των τουριστών.

Η ομάδα έφτιαξε σπιτάκια σε σχήμα μανιταριού για να ζουν οι κάτοικοι και φορούν κοστούμια με σκοπό την προσέλκυση τουριστών. Το πάρκο έχει περίπου 100 εργαζόμενους ενώ οι κανόνες για το ποιος μπορεί να ζει και να εργάζεται στο πάρκο είναι πολύ αυστηροί. Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να έχουν ύψος κάτω από 1 μέτρο και 30 εκατοστά. Οι εργαζόμενοι αμείβονται με περίπου 130 ευρώ το μήνα ενώ τους παρέχεται και στέγη.

Το θεματικό πάρκο έχει δεχθεί έντονη κριτική από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που λένε πως η κοινότητα έχει μετατραπεί σε θέαμα για χάρη των επισκεπτών.