Τις 850.000 ευρώ (700.000 στερλίνες) φτάνει η λεία συμμορίας ληστών που άνοιγε ΑΤΜ σούπερ μάρκετ της Βρετανίας αλλά και σπίτια χρησιμοποιώντας… δισκοπρίονα!

Επί δεκατέσσερις μήνες οι ληστές χρησιμοποιούσαν πολύ ισχυρά μηχανήματα, που προορίζονται για το κόψιμο… σιδηροδρομικών γραμμών, και αφαιρούσαν το μπροστινό μέρος των ΑΤΜ, αρπάζοντας στη συνέχεια το περιεχόμενο τους.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα σπορ αυτοκίνητα, με τα οποία αφήναν πίσω τους τα περιπολικά στις περιπτώσεις αστυνομικής καταδίωξης.

Το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2010 έως το Νοέμβριο του 2011 οι τέσσερις δράστες λήστεψαν 33 σούπερ μάρκετ και σπίτια, κλέβοντας μετρητά 850.000 ευρώ και αυτοκίνητα αξίας 310.000 ευρώ.

Μετά την καταδίκη τους από το δικαστήριο του Birmingham, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από τη δράση της συμμορίας, που είχε καταγραφεί σε κάμερα παρακολούθησης. Οι δράστες φαίνεται να βγάζουν το ΑΤΜ μέσα από τον τοίχο!

Σε επταετή φυλάκιση καταδικάστηκαν οι Noel Reilly (33 ετών) και David Holmes (31) ενώ πέντε χρόνια φυλακή επιδικάστηκαν στον Simon Phillips (33 ετών) και πέντε χρόνια και επτά μήνες στον 35χρονο Darren Buckley.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο