Τέσσερις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν σήμερα ισραηλινά αεροσκάφη, τραυματίζοντας έναν εξάχρονο Παλαιστίνιο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Το αγοράκι τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο υπόγεια σήραγγα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, κοντά στο σημείο διέλευσης της Ράφας, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης επιδρομή εναντίον αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Ελ Τούφα, ανατολικά της πόλης της Γάζας και δύο ακόμη επιδρομές στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις επιδρομές. «Στη διάρκεια της νύχτας αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας στόχευσαν εναντίον ενός εργαστηρίου όπλων, μιας θέσης τρομοκρατών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και μιας σήραγγας όπου γινόταν λαθρεμπόριο στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν. Οι θέσεις αυτές αποτέλεσαν στόχο των επιδρομών μετά τις συνεχιζόμενες ρίψεις ρουκετών εναντίον του νοτίου Ισραήλ. Δεκαπέντε ρουκέτες ερρίφθησαν εναντίον του Ισραήλ αυτό το μήνα πλήττοντας σπίτια και προκαλώντας ζημιές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες ερρίφθησαν το πρωί της Κυριακής από παλαιστίνιους ένοπλους από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο ζημιές σε σπίτι στην πόλη Νετιβότ.

Μια σαλαφιστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας ανέλαβε την ευθύνη το Σάββατο για τις ρίψεις την προηγουμένη δύο ρουκετών κατά του νοτίου Ισραήλ, οι οποίες δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές. Οι παλαιστινιακές σαλαφιστικές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας κατηγορούν το ισραηλινό κίνημα Χαμάς για αδυναμία απέναντι στο Ισραήλ και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου.

Οι ρίψεις αυτές σημειώθηκαν μετά το θάνατο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, έξι Παλαιστινίων στη Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι όλα τα θύματα ήταν πολίτες ενώ το Ισραήλ έκανε λόγο για «τρομοκράτες» που ετοιμάζονταν να ρίξουν ρουκέτες.