Στις 22 Μαΐου, η Claire Nelson, μια ταξιδιωτική συγγραφέας από τη Νέα Ζηλανδία, πήγε για πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Joshua Tree στην Καλιφόρνια.

Τα πράγματα όμως πήραν απρόσμενη τροπή, όταν πήρε μια λάθος στροφή και εν συνεχεία παραπάτησε με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα βραχώδες φαράγγι βάθους έξι μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά. Με ελάχιστο νερό και χωρίς σήμα στο κινητό της ξεκίνησε έναν αγώνα επιβίωσης που διήρκεσε τρεις ημέρες.

Τρεις ημέρες γεμάτες αγωνία τις οποίες είχε τη φαεινή ιδέα να καταγράψει με την κάμερα του κινητού της.

«Από την πρώτη στιγμή που έπεσα άρχισα να κάνω βίντεο. Ήθελα να καταγράψω ένα μήνυμα για την οικογένειά μου, ώστε σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνα να μάθαιναν τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή «Sunday Night», στην οποία προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την περιπέτειά της.

«Ίσως πεθάνω εδώ. Φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω σήμα και δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω», λέει σε κάποιο από τα βίντεο.

Με σπασμένη λεκάνη και τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου την ημέρα έπρεπε να παλέψει σκληρά και να σκαρφιστεί διάφορες λύσεις για να μπορέσει να επιβιώσει.

Με το μπαστούνι πεζοπορίας άπλωσε αντηλιακό στα πόδια της, ενώ πήρε παυσίπονα για να μπορέσει να περιορίσει τον πόνο. Τη δεύτερη μέρα χρησιμοποίησε μια πλαστική σακούλα και το μπαστούνι πεζοπορίας για να δημιουργήσει σκιά ώστε να αντέξει στον ήλιο.

Το τελευταίο πράγμα που έφαγε ήταν ένα βρασμένο αυγό, ενώ όταν το νερό σώθηκε, αναγκάστηκε για να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός της να καταναλώσει τα ούρα της.

«Δεν ανησυχούσα για το φαγητό, αλλά για το νερό. Πώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα για τρεις μέρες χωρίς νερό;», λέει και προσθέσει: «Τότε αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη να πιω ούρα. Δεν ήταν κάτι για το οποίο δίσταζα, αλλά αυτό που σκέφτηκα ήταν “δεν ξέρω αν θα το αντέξω”».

Τη γυναίκα φιλοξενούσαν στο σπίτι τους η φίλη της Natalie Saunders και ο σύντροφός της Lou Litrenta. Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να φύγει για τη Σκωτία, αλλά θορυβημένο από το γεγονός ότι η φίλη του δεν είχε δώσει σημεία ζωής, ούτε είχε κάνει κάποια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να ενημερώσει σχετικά τις αρχές.

«Σκέφτηκα “αυτό δεν είναι σωστό”. Είναι στο Joshua Tree. Κάνει πεζοπορία. Βλέπει όμορφα τοπία. Θα έπρεπε να είχε ποστάρει κάτι. Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά η φίλη της.

Ελικόπτερο διάσωσης ξεκίνησε έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τη Νεοζηλανδή, η οποία είχε φτάσει στα όριά της και με ψυχολογία στο ναδίρ έγραφε στο κινητό της ένα τελευταίο μήνυμα πριν η μπαταρία παραδώσει πνεύμα.

«Πότε θα ψάξει κάποιος για μένα;», αναρωτιόταν γεμάτη απογοήτευση. Για καλή της τύχη το ελικόπτερο διάσωσης την εντόπισε. Εκείνη βέβαια νόμιζε πως έχει παραισθήσεις, μέχρι τη στιγμή που άκουσε να της φωνάζουν.

«Και τότε τους άκουσα να μου φωνάζουν “σε βλέπουμε, ερχόμαστε να σε πάρουμε”. Τότε πέταξα το μπαστούνι και κάλυψα το πρόσωπό μου. Ήμουν πολύ αφυδατωμένη για να κλάψω, αλλά πλάνταξα. Ήταν από ανακούφιση και ήταν εκπληκτικό», εξήγησε.

Σήμερα η Claire Nelson έχει αναρρώσει από το σοβαρό τραυματισμό της και έχει αρχίσει να περπατά ξανά. Στα πλάνα της τώρα είναι να πάει ξανά για πεζοπορία.

«Δεν ήμουν έτοιμη να πεθάνω. Ξέρετε υπάρχει αυτό που λέμε η θέληση για ζωή. Είναι ένας πολύ ισχυρός παρακινητής. Είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη. Και την είχα υποτιμήσει μέχρι τη στιγμή που βίωσα αυτήν την περιπέτεια. Δεν ήθελα να τελειώσει εκεί η ιστορία μου», λέει χαρακτηριστικά.