Προσθέτοντας μια νέα γραμμή επίθεσης στο οπλοστάσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χλεύασε το προτεινόμενο από τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μίτ Ρόμνεϊ, φορολογικό σχέδιο κάνοντας παράφραση της ιστορίας του Ρομπέν των Δασών.

«Είναι σαν τον Ρομπέν των Δασών από την ανάποδη. Είναι ο Ρόμνεϊ Χούντ», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα και τα γέλια από το πλήθος των περίπου 500 ατόμων, που ο καθένας πλήρωσε 500 δολάρια για να παρακολουθήσουν την προεκλογική εκδήλωση σε αίθουσα χορού ξενοδοχείου στο Κονέκτικατ.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του αμερικανού προέδρου.
Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον προεδρικό συνυποψήφιό του, ότι ουσιαστικά με τις τοποθετήσεις του ενισχύει τους πλούσιους σε βάρος των φτωχών.

Αυτή ήταν η τελευταία πινελιά του προεδρικού επιτελείου στην προσπάθεια του να «ζωγραφίσει» τον πρόεδρο ως πρωταθλητή της αποκαλούμενης μεσαίας τάξης.

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζουν την προσπάθεια του Ρόμνεϊ να τρέξει στην προεκλογική κούρσα για το Λευκό Οίκο ως πρόθεση προστασίας των περιουσιών των πλουσιότερων Αμερικανών.

Από την πλευρά του επιτελείου Ρόμνεϊ ο εκπρόσωπος του Ράιαν Γουίλιαμς, απάντησε στις κατηγορίες του Ομπάμα λέγοντας ότι ο πρόεδρος θα αυξήσει τους φόρους των Αμερικανών.

«Ενώ αυτός έχει χρησιμοποιήσει τα δολάρια των φορολογουμένων για να ανταμείψει τους δωρητές του, οι αμερικανοί της μεσαίας τάξης βλέπουν λιγότερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερα εισοδήματα και λιγότερη ελπίδα για το μέλλον », είπε.