Είναι επικεφαλής δύο σχολεία στα οποία δεν φοιτά αυτή τη στιγμή κανείς μαθητής. Ωστόσο τοπικό συμβούλιο στη Σκωτία, αποφάσισε να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά ο διευθυντής των σχολείων.

Ο Stuart Poole εισπράττει 44.000 λίρες το χρόνο – δηλαδή περισσότερα από 56.000 ευρώ- για να διοικεί το μόνο δημοτικό σχολείο στο νησί Rum στo Inner Hebrides και άλλο ένα σχολείο στο νησί Canna. Όμως το νησί στο Canna παραμένει χωρίς μαθητές εδώ κι ένα χρόνο ενώ ο τελευταίος μαθητής έφυγε από το σχολείο του Rum όταν άρχισαν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Το Συμβούλιο αποφάσισε πως ο κ. Poole θα πρέπει να παραμείνει διευθυντής και στα δύο σχολεία για την περίπτωση που κάποια οικογένεια αποφασίσει να μετακομίσει σε κάποιο από τα νησιά.

Εντωμεταξύ, ο Poole κλήθηκε να εργαστεί σε δύο σχολεία στην ηπειρωτική Σκωτία ως «προσωρινός συνεργάτης».

«Το σχολείο δεν έκλεισε ποτέ όσο θυμόμαστε», ανέφερε εκπρόσωπος της κοινότητας στο Rum. Εκπρόσωπος του συμβουλίου ανέφερε στην «Daily Telegraph»: «το κλείσιμο του σχολείου θα προκαλούσε ζήτημα ως προς το πώς στο μέλλον θα φροντίζαμε για την εκπαίδευση όποιων παιδιών έρθουν στο νησί, με δεδομένη την έλλειψη συγκοινωνίας που να το συνδέει με την ηπειρωτική χώρα ή τα άλλα νησιά».
 
Το Rum έχει πληθυσμό περίπου σαράντα ανθρώπων ενώ περίπου 12 ζουν στο Canna. Μαζί με τα Eigg και Muck συναποτελούν τα Small Isles κοντά στην δυτική ακτή της Σκωτίας.

Μία νέα οικογένεια μετακόμισε στο Rum τον περασμένο χρόνο αλλά τα παιδιά κάνουν μαθήματα στο σπίτι.