Όταν αποφασίζεις να συμμετάσχεις σε ένα φεστιβάλ με στεσαρισμένους και εξοργισμένους ταύρους, όπως αυτό που διοργανώνεται στην Ισπανία, προφανώς έχεις και γνώση του κινδύνου στον οποίο μπορεί να βρεθείς.

Δύο Βρετανοί που ταξίδεψαν ως την Ισπανία για να συμμετάσχουν σ’ αυτό το φεστιβάλ-βαρβαρότητα που καταλήγει σε ταυρομαχίες, γνώρισαν τον κίνδυνο αυτό από πρώτο χέρι.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ οι συμμετέχοντες βγαίνουν από τις προστατευτικές μπάρες και ενθαρρύνουν τους ταύρους να τους κυνηγήσουν.

Ο 29χρονος Liam Tarff και ο 20χρονος Nick Couchman βρέθηκαν στο δρόμο του Runaway, του ταύρου βάρους μισού τόνου που ξέφυγε από το υπόλοιπο κοπάδι κατά τη διάρκεια της Κούρσας με τους Ταύρους στην Παμπλόνα.

Ο Tarff, ασφαλιστής από το Λονδίνο, εμβολίστηκε στο δεξί μηρό από τον ταύρο. Το ίδιο και ο 20χρονος επίσης Λονδρέζος Nick Couchman.

«Ένιωσα τον απόλυτο πανικό όταν είδα τον ταύρο να σταματάει και να γυρίζει προς τα μέρος μου», λέει ο Tarff, «ένιωσα το κέρατό του α διαπερνά το πόδι μου. Ήταν σαν να με μαχαίρωνε με μεγάλο μαχαίρι».

«Ξέρω πως είναι τρέλα αλλά είμαι χαρούμενος που έλαβα μέρος. Μπορεί αργότερα να αλλάξω γνώμη αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω πως θέλω να το ξανακάνω», είπε το δεύτερο θύμα, ο Couchman.

Εκτός από τους δύο Βρετανούς στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί κι ένας Αμερικάνος ενώ τουλάχιστον ακόμα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφριά.

Δείτε τις φωτογραφίες