Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σήμερα αποφασίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Νότιας Αφρικής για το αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τη χώρα εδώ και τρεις εβδομάδες ή όχι, μετά την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των μισθών τους.

«Η πρόταση θα συζητηθεί από τα μέλη μας σήμερα και θα ψηφίσουμε αν θα την δεχτούμε ή όχι», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας COSATU Σιντούμο Ντλαμίνι. «Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν τα μέλη μας. Πράγματι υπήρξε μια αλλαγή και πιστεύουμε ότι θα την εξετάσουν», πρόσθεσε.

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση των μισθών των περίπου 1,3 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων κατά 7,5%, ενώ προβλέπει ότι το μηνιαίο επίδομα στέγασης θα φτάνει τα 800 ραντ (109 δολάρια). Τα συνδικάτα ζητούν αύξηση μισθών 8,6% και επίδομα 1.000 ραντ.