Τις παράξενες ζωές τριών «κατοίκων» στην κοινότητα-παραγκούπολη στη Slab City της Καλιφόρνια καταγράφει το ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των ναρκομανών, των χίπιδων και των διάφορων «ξέμπαρκων» στην έρημο της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίζεται από κάποιους ως «το τελευταίο ελεύθερο μέρος στην Αμερική».

Η εναλλακτική κοινότητα στεγάζει περίπου 2.000 άτομα, ανέργους και «οικονομικούς πρόσφυγες» που δεν μπορούν πια να πληρώσουν για το φαγητό και τη στέγη τους. Τουλάχιστον εκατό είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Ένας άνδρας που μετακινείται με ένα… μηχανοκίνητο ψυγείο ώστε η μπύρα του να είναι πάντα δροσερή εξηγεί στο ντοκιμαντέρ πώς οι άνθρωποι άρχισαν να γυρνούν την πλάτη στον καπιταλισμό και να βρίσκουν το «σπίτι» τους στην πρώην στρατιωτική βάση ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Ο ίδιος επιμένει πως στην κοινότητα αυτή υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι, όπως σε κάθε κοινωνία. «Απλά είμαστε λιγότεροι άνθρωποι και έχουμε γενική συναίνεση να ζούμε και να αφήνουμε τους άλλους να ζουν όπως θέλουν και να κοιτούν τη δουλειά τους», λέει.

Στο βίντεο εμφανίζεται κι ένας φανατικός των φιδιών αλλά κι ένας νεαρός ναρκομανής και συλλέκτης πολύτιμων λίθων. Η κάμερα τον ακολουθεί στο βραδινό ραντεβού του με τον dealer του.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο