Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ σουνιτών και αλαουιτών στην Τρίπολη, τη μεγάλη πόλη του βορείου Λιβάνου.

«Συγκρούσεις με ρουκέτες και πολυβόλα σημειώνονται από τις 4 το πρωί ανάμεσα στη συνοικία Μπαμπ αλ-Τεμπανέχ (με πληθυσμό κυρίως σουνιτικό που διάκειται εχθρικά απέναντι στο καθεστώς Ασαντ) και τη γειτονική συνοικία Τζαμπάλ Μόχσεν (που κατοικείται από φιλοκαθεστωτικούς αλαουίτες)», πρόσθεσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι σπίτια κάηκαν.

Ο στρατός του Λιβάνου που έχει αναπτυχθεί από τη Δευτέρα στις ευαίσθητες αυτές περιοχές άνοιξε πυρ προς την πλευρά από την οποία προέρχονταν τα πυρά αλλά χρειάστηκε να αναδιπλωθεί στην οδό της Συρίας, η οποία χωρίζει τις δύο συνοικίες.

Συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων της Μπαμπ αλ-Τεμπανέχ και της Τζαμπάλ Μόχσεν προκάλεσαν το θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα, πριν παρέμβει ο στρατός και αποκατασταθεί η τάξη.

Από την έναρξη της εξέγερσης κατά του συριακού καθεστώτος, το Μάρτιο του 2011, θρησκευτικές συγκρούσεις έχουν επανειλημμένα ξεσπάσει στην Τρίπολη, αλλά αυτές του Σαββατοκύριακου ήταν οι πιο αιματηρές.