Και τι δεν έχει κάνει πια ο Richard Branson… Μετά την οργάνωση διαστημικών ταξιδιών και το νέο μωβ airbus με το μεγαλύτερο μπαρ που έχει υπάρξει ποτέ σε αεροπλάνο, ο Βρετανός μεγιστάνας εισβάλλει και στο χώρο του κινηματογράφου.

Η αεροπορική εταιρεία Virgin συνεργάστηκε με τις Atlantic και Australian airlines και κινηματογράφησαν ταινία διάρκειας τριάντα λεπτών με πλοκή που εκτυλίσσεται στο εσωτερικό της καμπίνας.

Η ταινία έχει τον τίτλο «ημερομηνία αναχώρησης» και πραγματεύεται τη ρομαντική ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται στο αεροπλάνο. Για τα γυρίσματα της ταινίας χρειάστηκαν εννέα συνολικά μέρες και πτήσεις σε τρεις ηπείρους, καθώς οι πρωταγωνιστές ταξίδεψαν από το Λος Άντζελες μέχρι το Λονδίνο και από το Ντάλας στο Σίδνει.

Στην ταινία συμμετείχαν συνολικά 20 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και οι ηθοποιοί Janeane Garofalo, Ben Feldman και Luis Guzman.

Στόχος του μεγιστάνα Branson είναι να διαφημίσει τις υπηρεσίες της Virgin στο Λος Άντζελες. Η ταινία προορίζεται για προβολή στη διάρκεια των πτήσεων ενώ θα παρουσιαστεί και στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λος Άντζελες, χωρίς να αποκλείεται να προβληθεί και στην τηλεόραση.