Απομονωμένος στο νοσοκομείο ο κινέζος ακτιβιστής

Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ περιμένει να επιστρέψει στην πατρίδα του


ΚΟΣΜΟΣ
9:45
08/05/2012
Απομονωμένος στο νοσοκομείο ο κινέζος ακτιβιστής
loading

Σε νοσοκομείο του Πεκίνου συνεχίζει να νοσηλεύεται απομονωμένος ο τυφλός δικηγόρος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι όταν διέφυγε από την κατοικία όπου βρισκόταν υπό περιορισμό.

Ο κινέζος ακτιβιστής δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πάντα ένα διαβατήριο για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του για να μπορέσει να εγκαταλείψει την Κίνα, την ίδια ώρα που φίλοι του και αμερικανοί διπλωμάτες δεν μπορούν να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο. Μάλιστα είπε ότι έχει απαγορεύσει στη σύζυγο και τα παιδιά του να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο.

Ο Τσεν κατέφυγε στα τέλη Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, προκαλώντας διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε να χορηγήσει άδεια εισόδου στη χώρα στον Τσεν για να σπουδάσει και διευκρίνισε πως ο ακτιβιστής μπορεί να ζητήσει να του δοθεί διαβατήριο για να εγκαταλείψει την Κίνα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τσεν διευκρίνισε πως χθες τον επισκέφτηκαν κινέζοι αξιωματούχοι και τον διαβεβαίωσαν πως θα αρχίσουν τις διαδικασίες που θα του επιτρέψουν να φύγει στο εξωτερικό.

«Ήρθαν χθες, τους ζήτησα να με βοηθήσουν στις διαδικασίες, δηλαδή στη χορήγηση διαβατηρίου. Είπαν ότι θα με βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά θα το κάνουν. Οι φίλοι μου δεν μπορούν να με επισκεφτούν», είπε χαρακτηριστικά ο Τσεν και εξέφρασε την ελπίδα πως «η κινεζική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με τα δικαιώματα του ως πολίτη και τις ατομικές του ελευθερίες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει